Бернард Арно, кралот на модата е најбогатиот човек на светот

Сопственикот на Амазон, Џеф Безос, повеќе не е најбогатиот човек на светот. Оваа титула сега ја има Бернард Арно кој поседува 47% од акциите на компанијата „LVMH“, во чија сопственост се познатите светски брендови како „Луј Витон“, „Кристијан Диор“, „Тифани“, како и Моет и Хенеси. Шандоннаведува порталот на магазинот „Форбс“. Богатството на Бернард Арно сега изнесува 193 милјарди долари, а ова се должи поради загубата на 14 милјарди долари за само еден ден на Џеф Безос. КОЈ Е БЕРНАРД АРНО? Познат како папа на модата, Бернард Арно сега е во првите тројца најбогати луѓе во светот заедно со Бил Гејтс … Continue reading Бернард Арно, кралот на модата е најбогатиот човек на светот