ТРЕНЧКОТ – „РОВОВСКИ КАПУТ“ ЗА МОДНО ИЗРАЗУВАЊЕ, ЗОШТО ДА НЕ (I дел)

И есенва, како и минатите години, сто и седумдесетина, кога се работи за модата (класичната пред сѐ), вклучително и трендовите, тренчкотот или мантилот, капутот (рововски, во буквален превод) од потенок, полесен материјал, сеедно, е неизоставен дел од гардеробата на мажите кои држат до себе, внимаваат на својот изглед, а меѓу нив и џентлмените. Доколку анализирате малку, работите ги погледнете суштински, ќе ја забележите поврзаноста меѓу британските господа и мнозината парчиња облека – повеќето се измислени во нивната родна земја, т.е. доаѓаат оттаму. Се разбира, и тренчкотот. Тука обично се користи зборот мантил, па и капут од потенок, полесен материјал, но … Continue reading ТРЕНЧКОТ – „РОВОВСКИ КАПУТ“ ЗА МОДНО ИЗРАЗУВАЊЕ, ЗОШТО ДА НЕ (I дел)