Врската и бракот со несериозен маж трае многу подолго

Виц е подарок што може да ги придобие луѓето, а колку е важно тоа во партнерствата, истражуваше Џефри Хол од Универзитетот во Канзас. За 30 години, тој направил дури 39 студии, во кои учествувале повеќе од 15.000 луѓе, и открил дека хуморот е клучен за градење успешна врска меѓу паровите и дека партнерите треба да имаат слична смисла за хумор за да воспостават добра комуникација. Провокација? Авторот на истражувањето предупредува дека ако сериозно ја сфатите добронамерната провокација на секој партнер, тоа може да има лошо влијание врз врската. Хумор не е кога ќе направите шега од сè. – Луѓето велат … Continue reading Врската и бракот со несериозен маж трае многу подолго