Анкета: Како мажите гледаат на разведени жени?

Разводите се актуелни во време на епидемијата. На светско ниво стапката на разводи е во пораст, па не е тешко да се сретнат разведени жени почесто. Се обидовме да дознаеме дали мажите имаат предрасуди кон разведени жени и дали би прифатиле да бидат „втори“. Добивме интересни одговори, кои ви ги пренесуваме во продолжение: – Имам почит кон разведените жени од проста причина што мислам дека претрпеле многу страдања. Не е лесно да се одлучиш на таков чекор, а општеството често и ги осудува овие жени. Имам посебна емпатија кон нивната состојба. (Д.К, 33) – Не правам разлика дали жената е … Continue reading Анкета: Како мажите гледаат на разведени жени?