/

Анкета: Како мажите гледаат на разведени жени?

Разводите се актуелни во време на епидемијата. На светско ниво стапката на разводи е во пораст, па не е тешко да се сретнат разведени жени почесто.

Се обидовме да дознаеме дали мажите имаат предрасуди кон разведени жени и дали би прифатиле да бидат „втори“. Добивме интересни одговори, кои ви ги пренесуваме во продолжение:

Имам почит кон разведените жени од проста причина што мислам дека претрпеле многу страдања. Не е лесно да се одлучиш на таков чекор, а општеството често и ги осудува овие жени. Имам посебна емпатија кон нивната состојба. (Д.К, 33)

Не правам разлика дали жената е разведена, едноставно за мене тоа нема врска. Ако ми се допаѓа, ме привлекува и почитува, би се впуштил и во посериозни работи со неа. Едноставно не судам на луѓе според нивните минати љубовни животи. (Р.И, 40)

-Има разлика дали е разведена со дете, деца и сл. Едноставно не сакам да носи багаж од претходниот брак. Тоа мислам дека ќе ме вознемирува бидејќи во принцип сум љубоморна личност. (С.А, 44)

Разведените жени носат со себе често тешка енергија, многу се изгорени во животот и немаат доверба во мажите. Таа нивна енергија ме одвраќа од нив, инаку немам проблем да прифатам и разведена и жена со дете. (Т.С, 29)

Ги почитувам повеќе жените кои се развеле, одошто оние кои глумат идеални бракови, а ги изневеруваат сопрузите. За мене разведените жени не се неморални, туку храбри жени кои играат со отворени карти на сите полиња. (Ц.Т, 49)

© Фото: Unsplash.com

Можеби ќе ве интересира:

Leave a Reply

Your email address will not be published.