Зошто станувањето порано е клучот за успех, одговор имаат успешните бизнисмени

За оние кои имаат навиено по десет аларми за да станат и да не задоцнат за на работа, можеби е незамисливо да стануваат во 5 часот наутро, иако тоа можеби е клучот за поуспешен живот, докажано од страна на познатите светски лидери.

ИНТЕРВЈУ: Маријана Костадиновска Димоска – “Во време на дигитализација кога информациите се споделуваат многу брзо, на нас логистичарите не ни останува ништо, освен да забрзаме“

Денеска во Џентлмен Магазин ќе разговараме со една успешна дама, а тоа е Маријана Костадиновска Димоска, експерт за развој и креирање на нови услуги во областа на логистиката. Таа ќе низ зборрува за новите трендови од светот на логистиката како клучна алка

Тајната за успех на еден од најбогатите луѓе на Балканот

Емил Тедески, сопственик на „Atlantic Grupa“ и еден од најбогатите луѓе на Балканот, неодамна одржа предавање пред студентите од бизнис колеџот Harvard Business School во Бостон, а во таа прилика ја откри и тајната на неговиот успех. „Не е лесно да се

Пет знаци дека сте подготвени за сопствен бизнис

Стравот да се започне нешто ново, нешто свое, е секогаш присутен, особено кога се работи за започнување на свој сопствен бизнис. И така доаѓате до една препрека, а имате генијална идеја за која верувате дека биде супер успешна и ќе ви носи

Кои се најуспешните 10 брендови од Британија

Британија е земја позната по џентлменствот, по добрите навики и култура на однесување. Кога се работи за машката мода и стил, они се креатори на многу луксузни брендови кои оставиле печат кај секој маж. Еве кои се 10-те најуспешни британси брендови. 1.Barbour

Како да бидете најдобри во својата дејност

За да го достигнете својот максимум важно е да ги сфатите принципите на успешното живеење. Погледнете ги четирите совети кои ќе ви помогнат да станете најдобри во својата област и како да се остварите на деловен план. Патувањето е поважно од дестинацијата

Најстресните професии во светот

Стрес, стрес, стрес. Насекаде стрес. Живееме во едно стресно време, а можеби и најтресен период кој го паметиме. Едно истражување направи листа на професии кои се најстресни и листа од најмалку стресните професии, а нивото на стрес е мерено по основа на физичката

4 поедници кои се најпотребни за успешен бизнис тим

Успехот на тимот не зависи само од еден човек. Емил Тедески еден од најголемите бизнисмени на Балканот, вели да ги немав најдобрите во тимот, немаше да го постигнеме овој успех. Не сме ние најпаметни, мора да сфатиме. Тимската работа е од клучно

Индустрии во кои можете да станете милионер

Милионер се станува само во Америка. Барем ние така мислиме. Од идеална идеја до реализација за кратко време да заработите голема сума на пари. Само во Америка. Но, со инвестирање во некоја од следните индустрии можете да станете милионер. Еве во кои

Неколку заблуди за претприемачите

Кога ќе се спомене зборот претприемач, секој од вас помислува на идеален живот, како од филм. Дали и вие мислите ли дека претприемачите имаат живот од бајките? Живот каде не мора да останат цел ден на работа, бидејќи има други што работат

1 9 10 11 12