КУТИИ ЗА ХУМИДИТЕТ НА ПУРИТЕ – ОДРЖУВАЊЕТО НА ВЛАЖНОСТА Е ПРВЕНСТВЕНО (II дел)

И хумидорите како што се нарекуваат кутиите за одржување, зачувување на влажноста (хумидитетот) на пурите имаат потреба од нивно одржување исто така, за да траат долго, а првенствено да функцинираат добро за кафеавото злато во прачки да биде свежо и да се

КУТИИ ЗА ХУМИДИТЕТ НА ПУРИТЕ – ОДРЖУВАЊЕТО НА ВЛАЖНОСТА Е ПРВЕНСТВЕНО (I дел)

Страсните љубители на пурите и останатите, кои повремено се препуштаат на задоволството што го причинува самото пушење, внимаваат и на работите кои се поврзани со нив, како на пример одржувањето на хумидитетот, што е особено важно за нивниот квалитет, а изборот на

ВЕНЕЦИСКОТО CAFFÈ FLORIAN – ЗА ПОТПОЛНО УЖИВАЊЕ ВО „ЛОВОТ“ НА ЗАДОВОЛСТВАТА (II дел)

Во блиското минато, како и во далечното, Caffѐ Florian секогаш ги собирал видните, личностите од политиката, уметноста.., а многумина од нив се истакнувале и со егзибиционизмот, екстравагантноста, како на пример Енди Ворхол, но меѓу неговите гости се вбројувале и Чарли Чаплин, Хелмут Кол, Клерк

ВЕНЕЦИСКОТО CAFFÈ FLORIAN – ЗА ПОТПОЛНО УЖИВАЊЕ ВО „ЛОВОТ“ НА ЗАДОВОЛСТВАТА (I дел)

Венецијааа… Во стариот град што асоцира на романтика, предизвикува мечтателност, поетско настроение, кој придонесува за инакво чувство, како да живеете во минатото, стотици години наназад, одвреме-навреме можете да чуете силен одек на дијалектен италијански, односно венециски – Venesiaaa… Venexiaaa… Гласот на гондолиерите

ЛОНДОНСКА ЧАЈАНКА СО ШАМПАЊ ВО ПОПЛАДНЕВНИТЕ ЧАСОВИ НА РАЗОНОДА (II дел)

Денес жителите на британската метропола, пред сѐ дамите, госпоѓите, госпоѓиците и, неизоставно, џентлмените, сакаат да им се посветат на традиционалните вредности, да ги зачуваат, негуваат, одржуваат бидејќи последните неколку години, па и децении, се чини дека младите ги подзабораваат. Секако, работите не треба

ЛОНДОНСКА ЧАЈАНКА СО ШАМПАЊ ВО ПОПЛАДНЕВНИТЕ ЧАСОВИ НА РАЗОНОДА (I дел)

Можеби ќе ви звучи бесмислено, сепак во британската метропола и натаму се одржува, негува традицијата на пиење чај попладне, во часовите на разонодување, а последните неколку години се комбинира со шампањско вино, како што правеле благородниците, аристократите во изминатите два века и

Добра пура е како и квалитетно вино. Наш предлог пура за вас

Баш како и квалитетниот пијалок, така и премиум пурите вклучуваат стареење во буре. Постои една техника која за прв пат била практикувана во Куба пред многу години, сега повторно е активна. Во овој момент, никаде во светот не се практикува оваа метода,

Ви го претставуваме најскапото вино за оваа година

Овој декември љубителите на виното ќе имаат единствена можност да купат колекција на вино од Domaine de la Romanee Conti 1985 Vintage, која ги вклучува едни од најретките вина во светот. Оваа колекција на вина ќе се продава на аукција преку женевската аукциска

РАЗЛИЧНИТЕ КОМБИНАЦИИ НА СИРЕЊА И ПИЈАЛАЦИ, ИДЕАЛНИ ЗА УЖИВАЊЕ НА КУЛИНАРСКАТА СЛОБОДА

Неоспорно е тврдењето дека кулинари не се само готвачите, туку и обожавателите на добро приготвена и сервирана храна. Тие се, всушност, хедонисти во буквалната смисла на зборот – приврзаници, следбеници на сетилното уживање, на „слаткиот живот“. Долче вита е цела филозофија, сфаќање

ПРАЗНИЧНИ ДЕНОВИ ВО ГРЧКАТА „СИМБРОТЕВУСА“ – НА КАФЕ СО ПОГЛЕД НА МОРЕТО

Викендот што ни претстои е продолжен, тридневен. Вообичаено за 11 Октомври патуваме некаде, во Македонија или надвор од неа, во странство. Годинава е малку отежнато, вирусната пандемија ни го компликува едноставниот премин во друга земја поради неопходната документација која треба да ја

1 2 3 11