Колку “поминатите километри” ни се важни на нас мажите

Луѓето се една многу интересна категорија за истражување особено кога се работи за секост и сфаќањата, чудните ритуали и културолошки обичаии. Една студија направена неодмна се позанимавала со истражувањето околу бројот на сексуални партнери и дали таа информација има било какво значење

4 едноставни чекори да се откажете од слатката и масна храна

Доколку никако не можете да се откажете од слатката и масна храна која ве спречува да го изгубите вишокот на килограми, можеби сте зависни од истата. Начинот да се откажете од таквата храна е детоксификација на вашиот црн дроб која може да

11 работи во животот за кои вреди да се чека

Колку пати сте ја слушнале онаа стара изрека: Кој чека, ќе дочека? Постојат навистина неколку работи кои навистина вредат да ги чекаш. За оние најдобри работи во животот понекогаш е потребно да бидеме трпеливи. Еве неколку. Моментот кога после лош старт ќе

Декоративни идеи за вашата “гајба”

Да живеете сами е еден доста сериозен чекор во животот и на почетокот знае да биде доста тешко. Тогаш треба се да правите сами и тогаш е вистинско време да докажете колку сте одговорни и колку знаете да го одржувате просторот. Понекогаш

ТАМУ, ВО DEMEL И FRAUENHUBER СЕ ЗАЧЕТОЦИТЕ НА ВИЕНСКАТА КУЛТУРА НА ИСХРАНАТА И ПИЕЊЕТО КАФЕ (III дел)

Како Demel и Frauenhuber е омилен меѓу виенчанците, оние што ја ценат историјата, културата, нивните вредности, а го сакаат и хедонистичкиот дел од приказната. Тие се вистински, прави господа, џентлмени, кои живеат поинаку, во светот на идеализмот. Видлива е нивната емотивна приврзаност, односно стремежот кон

ТАМУ, ВО DEMEL И FRAUENHUBER СЕ ЗАЧЕТОЦИТЕ НА ВИЕНСКАТА КУЛТУРА НА ИСХРАНАТА И ПИЕЊЕТО КАФЕ (II дел)

Понудата навистина е голема, од нивните солени јадења до слатките, односно десертите, вклучително и напивките, пијалаците (од топли, ладни до безалкохолни, алкохолни, но не и жестоки). Доколку се одлучите да ја посетите слаткарницата (дуќан и гостилница) Demel за време на вашиот престој во австриската

ТАМУ, ВО DEMEL И FRAUENHUBER СЕ ЗАЧЕТОЦИТЕ НА ВИЕНСКАТА КУЛТУРА НА ИСХРАНАТА И ПИЕЊЕТО КАФЕ (I дел)

Виена, градот чија возвишеност нѐ прави зависни од него, а чувствата што ги предизвикува нѐ враќаат секогаш кога можеме, без исклучок и сакаме пак, за одново да ја доживееме неговата магија, во смисла на привлечност, убавина, да го почувствуваме минатото, историјата присутна

Пол Руд е најсекси маж на планетата (ФОТО)

Традиционално, секоја година, магазинот People го избира најсекси мажот на годината. иако многумина очекуваа оваа година наградата да ја земе Капетан Америка или Крис Еванс, таа оваа година отиде во рацете на Пол Руд. Мажот што никогаш не старее, тоа е синонимот

Никогаш доста од убави жени (ФОТО)

Како и секоја недела, така и оваа, Џентлмен Магазин, ви претставува некоја убавица, која и не мора да е позната, но која освојува со својата убавина на социјалните мрежи. Уживајте во галеријата.

Зошто е добро еден џентлмен да знае повеќе од еден јазик

Англискиот јазик без сомнение е најупотребуван јазик во светски рамки, и неговото познавање некако како да стана задолжително во светски рамки. Како најзборуван јазик во светот води до некој заклучок на луѓето дека нема потреба да се учат други јазици, бидејќи скоро

1 2 3 28