Том Форд се “продаде” за 2.8 милјарди долари

Познатиот моден бренд и икона во светот на модата, Том Форд, се продаде за сума од 2.8 милјарди долари на Есте Лаудер. Во сумата која е објавена, влезени се сите долгови на Том Форд, како и заработка на познатиот моден дизајнер. Според

Како да ја зголемите самодовербата?

Сигурно многупати сакате да се испробате во нови работи, но чувствувате како не сте подготвени? Фантазирате за тоа да работите нешто што сакате, но…не знаете како и од каде да почнете? Се чувствувате несигурно кога треба да направите нешто што никогаш не

Дали просекот ве задоволува?

Некои луѓе бараат „сигурна работа“ додека други ризикуваат и одат на „се или ништо“. Токму на оваа тема пишува Инстаграм профилот „Боемот“ којшто вели дека тој би преземал ризик. Во продолжение ви го пренесуваме неговиот став на оваа тема: Во последно време

Зошто секогаш вашето салдо е во минус?

Иако многу луѓе се прашуваат како да излезат од минус, не постои лесен или едноставен одговор. Прво, треба да ја пронајдете причината зошто сте во минус, иако веројатно ги има повеќе. Подолу набројуваме само некои од нив, а кога ќе откриете што

Што најмногу се купува на интернет?

Од година во година сѐ повеќе се форсира пазарување преку интернет, а откако почна светската пандемија Ковид-19 уште поголем акцент се стави на оваа бранша. Луѓето обожаваат да пазаруваат најразлични работи, па така решивме да направиме анализа кои се работите што луѓето

Каков бил почетокот на денешните бизнис гиганти? (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Денес во светски рамки знаеме многу компании како McDonalds, Gucci, Dior, CocaCola кои се бизнис гиганти и моќни на пазарот. Но, не секогаш било така и сите тие почнале од нула. Во продолжние може да погледнете изненадувачка фотогалерија која говори за почетоците

Што се акции и зошто се атрактивни?

Една од најатрактивните теми меѓу младите луѓе се акции и инвестирање во нив. Многумина сакаат да инвестираат, но сепак немаат доволно информации. Па, токму затоа би сакале да ви пренесеме во целост текст напишан од Инстаграм профилот „Боемот“ во соработка со профилот

Сакате да започнете бизнис, а имате недостаток на капитал: 15 бизнис идеи за кои не ви требаат многу финансии

Едно од најпоставуваните прашања на интернет е како може да се започне бизнис притоа без да се вложи голема сума на финансии како почетен капитал. Токму на оваа тема нашиот тим направи истражување и пронајде 15 работи кои може да ви помогнат

5 прашања кои треба да си ги поставите пред да дадете отказ на работа

Професионалците за човечки ресурси се загрижени поради неверојатниот пораст на вработените кои ги напуштаат своите работни места од почетокот на пандемијата. Тешко дека можете да ги обвините за грижата. Во Обединетото Кралство, повеќе од 400.000 работници го напуштиле своето работно место меѓу

Направете ги овие 5 чекори и бидете продуктивни

„Како да бидеме продуктивни, подобро организирани и приоритетни“ се некои од прашањата кои не мачат речиси секојдневно. Продуктивноста се учи и се усвојува исто како и другите вештини, а има мали трикови и чекори кои можат да помогнат во тоа. Многу време

1 2 3 14