Кои се најуспешните 10 брендови од Британија

Британија е земја позната по џентлменствот, по добрите навики и култура на однесување. Кога се работи за машката мода и стил, они се креатори на многу луксузни брендови кои оставиле печат кај секој маж. Еве кои се 10-те најуспешни британси брендови. 1.Barbour

Како да бидете најдобри во својата дејност

За да го достигнете својот максимум важно е да ги сфатите принципите на успешното живеење. Погледнете ги четирите совети кои ќе ви помогнат да станете најдобри во својата област и како да се остварите на деловен план. Патувањето е поважно од дестинацијата

Најстресните професии во светот

Стрес, стрес, стрес. Насекаде стрес. Живееме во едно стресно време, а можеби и најтресен период кој го паметиме. Едно истражување направи листа на професии кои се најстресни и листа од најмалку стресните професии, а нивото на стрес е мерено по основа на физичката

4 поедници кои се најпотребни за успешен бизнис тим

Успехот на тимот не зависи само од еден човек. Емил Тедески еден од најголемите бизнисмени на Балканот, вели да ги немав најдобрите во тимот, немаше да го постигнеме овој успех. Не сме ние најпаметни, мора да сфатиме. Тимската работа е од клучно

Индустрии во кои можете да станете милионер

Милионер се станува само во Америка. Барем ние така мислиме. Од идеална идеја до реализација за кратко време да заработите голема сума на пари. Само во Америка. Но, со инвестирање во некоја од следните индустрии можете да станете милионер. Еве во кои

Неколку заблуди за претприемачите

Кога ќе се спомене зборот претприемач, секој од вас помислува на идеален живот, како од филм. Дали и вие мислите ли дека претприемачите имаат живот од бајките? Живот каде не мора да останат цел ден на работа, бидејќи има други што работат

Разговор на тема “бизнис бонтон”

Во контактите со деловните партнери, најважен е првиот впечаток. Поради тоа, ако сакате што подобро да се покажете, не е доволно само убаво и уредно да седите на состанокот. Покрај сето тоа, многу е важно и како зборувате и како гестикулирате. Сето

Kако да го решите проблемот со “немањeто на време”

Немањето време не може да биде оправданине за некои важни работи во животот. Вие имате 24 часа за трошење секој ден и самите избирате на што ќе ги потрошите. Доколку немате доволно време за да го повторите материјалот за испит, да ги

19 работи од кои мора да се откажете на патот кон успехот

Сите би сакале да дојдат до успехот, по можност, преку ноќ, но на повеќето им е јасно дека тоа е невозможна мисија. За успех во животот „обичните смртници“ главно мораат да пројдат по трнливиот пат. Сепак, за да го поминете, треба да

1 12 13 14