Првиот летачки автомобил се лансира на пазарот

Летечкиот автомобил можеби изгледа како нешто од научно-фантастичните филмови и фантазијата на некое дете, но во текот на следната година тоа ќе стане реалност. AirCar е автомобил кој се претвора во авион и се издигнува до небото. Футуристичкото летало доби зелено светло

Предности на патување со авион во споредба со автомобил

Иако многумина го избегнуваат патувањето со авион како ризично или едноставно неадекватно за градење личен простор, сепак патувањето со авион има свои предности. Луѓето кои патуваат со автомобил сакаат повеќе комоција, и реорганизирање на патувањето. И тоа се точно предностите на патување

Apple започнува сериско производство на автомобили од 2024

Компанијата Apple започнува сериско производство на автомобили од 2024 година. Оваа вест позитивно ја разбранува јавноста. Според информациите во јавноста Apple ќе влете во соработка со Тојота, и токму они ќе ги произведуваат за Apple автомобилитите, а они ќе работат на дизајнот