/

Рецепт за анти-стрес пијалок на база на ѓумбир и лимон

Одговорот на стресна ситуација се одвива физички и психички. Стресот има улога што всушност не штити и одржува во живот, а нашиот нервен систем реагира на стрес со реакција „борба или бегство“, односно зголемено лачење на адреналин и подготовка на целото тело