Audi SQ8 – најмоќниот SUV автомобил со V8 дизел мотор

Audi конечно го претстави големиот SQ8, SUV автомибил кој добива 4-литарски турбодизел. Германскиот производител со новиот SUV сака да докаже дека хибридната технологија може да го продолжи векот на користење на возила на фосилни горива. Во конкретниот случај , станува збор за најсилната можна