Колку во Македонија е развиена културата за уживање во пури?

Мала држава сме и во однос на тоа колку ни се достапни некои работи, и кога на тоа ќе се додадат и историските моменти како и моменталната општествена ситуација, може да се каже дека полека развиваме култура за уживање во пурите. Би