Бернард Арно, кралот на модата е најбогатиот човек на светот

Сопственикот на Амазон, Џеф Безос, повеќе не е најбогатиот човек на светот. Оваа титула сега ја има Бернард Арно кој поседува 47% од акциите на компанијата „LVMH“, во чија сопственост се познатите светски брендови како „Луј Витон“, „Кристијан Диор“, „Тифани“, како и

Приказната за “Папата на Модата“ или милјардерот Бернард Арно

Познат како папа на модата, Бернард Арно сега е во првите тројца најбогати луѓе во светот заедно со Бил Гејтс и Џеф Безос. Претседател и извршен директор на LVMH групацијата(Möet Hennessy Louis Vuitton…), тој е љубител на уметноста кој го оживува Кристијан