Колку време им требало на Бил Гејтс, Џеф Безос и Елон Маск да стигнат до првиот милион?

Клубот на милионерите брзо ги додава членовите. Во 2020 година, имало повеќе од 19,6 милиони луѓе со шест цифрени суми,  до 2023 година, тој број се очекува да порасне на повеќе од 23,4 милиони. Милијардерите во светот се многу потешка група – повеќе

Бил Гејтс и неговата грешка која никогаш нема да си ја прости

Една од најголемите животни грешки кои што ги направил милијардерот Бил Гејтс е што им дал на Гугл можност и шанса да го превземат Андроид, стандардната платформа која што не може да се користи на Епл. Во светот на софтверите, особено кога

Што пијат најуспешните мажи во светот секое утро

Луѓето како Бил Гејтс или пак Елон Маск, се огромна инспирација за светот, бидејќи тие успеале да ги остварат своите цели и создале неверојатно богатсво. Поради тоа голем број на луѓе од светот, ги копираат нивните потези или пак се трудат да