Британскиот стил е закон во модата кај мажите (ФОТО)

Кога станува збор машката мода, британците секогаш биле лидери, иако, италијаните важат за пример за машка мода или пак нивната ноншалантност е идеална за секој. Британскиот стил секогаш ќе биде меѓу најпопуларните стилови поради мешавината на елганцијата и ексцентричноста. Британската мода е