ТРАДИЦИОНАЛНО БРИЧЕЊЕ, НО НЕ САМО ВО БЕРБЕРНИЦА

Бричењето, отстранувањето влакна од лицето со брич е дел од секојдневната нега, хигиена, и е својствено за мажите кои држат до себе, внимаваат на својот изглед, а така и на достоинството. Самопочитта е висока морална вредност, исто како и односот кон другите. А,

Машки правила: Кој е најдобриот начин за бричење?

Најдобриот период за да започнете со бричењето е после туширањето. Топлата вода и пареата ќе направат да се отворат порите и на тој начин брадата станува помека, а тоа ќе овозможи сечилото на жилетот многу лесно да се движи по кожата и