Кој е Владимир Потанин? Најбогатиот русин според Форбс

Неговото вкупно богатство се проценува на 30 милијарди долари. Списанието „Форбс“ состави список на најбогати руски милијардери во 2020 година. На прво место беше бизнисменот Владимир Потанин. Според „Форбс“, Потанин го зголемил своето богатство за 7,8 милијарди долари во 2019 година, најмногу благодарение на