Зошто Вимблдон е најпрестижниот тениски турнир?

Самиот спорт тенис важи за еден елегантен спорт уште од многу одамна, но работите одат чекор подалекукога ќе дојде време за Вимблдон. Како најстар и најтрадиционален турнир, тој со себе носи една аура и престиж, не само кај играчите туку и кај