Земји во светот кои најмногу внимаваат на екологијата и животната средина

Почитувачите на природата сигурно веќе знаат, а еве совети и за оние кои немале можност да се информираат за тоа кои земји и како го негуваат здравиот однос кон планетата, единствениот дом кој го имаме. Причината за глобалното затоплување е човечката негрижа