Кои овошја имаат најмногу, а кои најмалку шеќер?

Природниот шеќер кој се наоѓа во овошјето секако е подобар од било кој додаден шеќер. Сепак, добро е да знаете колку шеќер внесувате во организмот кога јадете необработено овошје, пиете некој напиток од овошје, или уживате во овошната салата. Ви ја претставуваме