Односот на џентлмените кон хедонизмот и задоволството

Вистинските џентлмени се хедонисти, тие наоѓаат причина за уживање во секоја ситница и во секој детаљ. Тоа ги прави постојано мотивирани и оптимистични. Но и во вистинското уживање тие имаат строго поставени граници и правила. Вистинскиот џентлмен не претерува во ништо –