“Houston we’ve had a Problem” – Приказна за најпознатата “успешна трагедија”

Приказна за најпознатата “успешна трагедија”(14 критични секунди помеѓу успехот и неуспехот) На денешен ден, 11 Април 1970год, кога мисијата Apollo 13 се крена, никој на бродот, ниту на земјата, некогаш можеше да ја предвиди драмата и катастрофата што претстои. Екипажот, командуван од

Часовник на неделата: OMEGA Speedmaster Grey Side of the Moon

Модерниот OMEGA Moonwatch е почитуван од страна на новата генерација поради инзвонредниот дизајн и иновативно размислување. Денес е лансиран уште еден исклучителен модел кој нуди еден уникатен  дел од вселената кој може да го носите на вас. 44.25 милиметарскиот Speedmaster Grey Side