Токио е прогласен за најдобар град за живеење

Токио е на врвот на листата на најдобри градови во светот според „Global Finance“. Јапонската престолнина е пред Лондон, Сингапур и Њујорк и заврши на прво место според низа фактори кои се користат за одредување на квалитетот на живот во секој град.