Потпис кој тежи: 10 луксузни пенкала со мастило

Успешни сте?! Епа тогаш вашиот потпис заслужува дефинитивно многу повеќе од обично пенкало. Ако очите претставуваат огледало на душата, тогаш можеме слободно да кажеме дека потписот е огледало на карактерот на човекот. Од тоа како се потпишува еден човек, може многу да

Приказната за Montblanc, брендот кој го дефинира луксузот

Со генерации Montblanc е познат по своите луксузни производи, кои се рефлексија на нивниот перфектен професионализам до најмали детали. Оваа година они слават 115 години од нивното постоење. Низ годините наназад овој бренд се позиционирал во светот како исклучително луксузен, и за

Montblanc со специјална колекција инспирирана од Елвис Присли

Оваа година се навршуваат 60 години од враќаето на Елвис Присли од Германија во Америка по служење во Амриканската војска. Луксузниот бренд го искористи овојмомент и направи специјална колекција наречена Great Characters Edition, дизајнирана да ја прераскаже приказната на култните историски ликови кои