Водич за џентлемни: Зошто некои велат дека црвеното вино е здраво?

Иако се препорачува да не се пие алкохол, според мислењето на лекарите црвеното вино е здраво. Тие препорачуваат до две чаши на ден за мажите. Благодарение на изобилство од фитонутритиенти кои се природни хемикалии, виното помага во подобрување на сигнализацијата на клетките