/

Научно е докажано дека алкохолот предизвикува појава на рак

Повеќе од четири проценти од сите нови случаи на рак во 2020 година може да се припишат на консумирање алкохол, според новата студија објавена во Лансет. Експертите ги анализираа податоците за потрошувачката на алкохол од 2010 година и инциденцата на рак во