Совет на денот од легендарниот Џон Кенеди

Еден од најмладите претседатели на сите времиња, Џон Кенеди имаше огромно влијание во светот на политиката водејќи го слободниот свет низ кубанската ракетна криза, достигнувањата во вселената и клучните моменти во движењето на граѓанските права. Тој исто така, имаше и големо влијание