Дали знаете што претставува терминот “beauty sleep”?

Дали ви е познат терминот “beauty sleep”? Луѓето веруваат дека е потребно доволно сон за да изгледаме подобро следниот ден. Но, научниците велат дека ова не е само верување, туку сега и докажан факт. Научници од Универзитетот на Манчестер објаснуваат што се