„РОВОВСКИ КАПУТ“ ЗА МОДНО ИЗРАЗУВАЊЕ, ЗОШТО ДА НЕ (II дел)

Историјата, минатото на мантилот, капутот од потенок, полесен материјал или тренчкотот, сеедно, е дел од култното, иконичното парче облека што зазема важно место во гардеробата, орманот на вистинските мажи, џентлмените, во смисла на вдахновение, инспирација на дизајнерите, модните креатори бидејќи, како што