НАДАЛЕКУ ПРОЧУЕН, ТУРСКИОТ ПОЈАДОК Е И ЏЕНТЛМЕНСКИ ГЕСТ, МЕЃУ ДРУГОТО (I дел)

Евроазиската држава за која се вели дека е обвиена со мистерија и важи за енигматска, иако нејзината отвореност, ширината во смисла на погледите, сфаќањата и така натаму, ја прави достапна за секого, ја зголемува нашата желба да ја посетиме барем уште неколкупати,