Пиењето кафе е посебна култура насекаде во светот

Кафето претставува најголемиот глобален феномен и луѓето низ светот го пијат многу долго време. Тоа е пијалок во кој уживаат култури кои немаат никаква поврзаност едни со други, но сепак сите го пијат. Погледнете каква е културата на кафето во повеќе земји