Дали е добро да пиете чаша вино пред спиење

Во првата половина од ноќта, под дејство на алкохол, лицето спие како да е во кома, во утринските часови сонот е немирен, поради што се случува човек рано да се разбуди. Додека едни тврдат дека чаша пиво или вино пред спиење е

Што е хедонизам според еден од најголемите хедонисти во Македонија?

Хедонизмот претставува потрага по задоволство и уживање, таков начин на живот, да се ужива во секој моменте и да нема место за страдање и болка. Првиот теоретичар на хедонизмот беше креаторот на училиштето Киренејска филозофска школа – Аристип од Кирене, студент на

Работни места каде се пие најмногу кафе

Кафето е дефинитивно најбараниот и најконзумираниот пијалок во целиот свет. Еве и вие сигурно, прво што правите е од сабајле пиете кафе уште додека не сте отвориле очи. Кога сме кај оваа тема, сакаме да ви покажеме во кои професии се пие

Мајкл Џордан и неговата страст кон пурите

Мајкл Џордан е бренд во движење. Тој сеуште важи за најадобриот кошаркар кој светот го имал некогаш. По завршувањето на успешната кариера, тој станува уште помоќен и надвор од терените. Денеска е еден од најуспешните бизнисмени во светот и под себе има