Се одржа и вториот настан од проектот “Заеднички Темели” на тема “Филм и театар”

Вчеравечер во рамки на проектот “Заеднички Темели”, се одржа и вториот настан на тема Филм и театар. Настанот за промоција на истакнатите доајени на албанскиот филм и театар во Република Северна Македонија од осамостојувањето до денеска, има за цел да ги претстави