Volkswagen во борба да ја помине Тесла со електричните автомобили

Германскиот Volkswagen (VW) ќе го зголеми производството на електрични автомобили на околу еден милион возила до крајот на 2022 година, според плановите за производство на компанијата. Ова ќе му овозможи на германскиот производител да ја престигне Тесла, и ќе ја направи Кина клучно