Започна глобалниот натпревар Huawei Next Design Awards 2021, дефинирајќи ја естетиката на иднината

На овогодинешното издание на натпреварот ќе бидат доделени награди во вкупна вредност од 200.000 американски долари Глобалните Huawei Next Design Awards официјално започнаа на 31 мај, предизвикувајќи ја глобалната заедница на визуелни уметници и дизајнери да ја покажат и споделат својата креативност. Домаќин на натпреварот