ФЕЈМИ ДАУТ, КИНЕМАТОГРАФ НА „МЕДЕНА ЗЕМЈА“: „ЗА 10 ГОДИНИ ОТСЕГА ЌЕ БИДАМ УШТЕ ПОУСПЕШЕН ПРИМЕР ЗА МЛАДИТЕ ТАЛЕНТИ“

Од снимател на спотови и реклами до кинематограф на филм, кој во еден замав го осветли и го разбранува целиот свет преку пораката што ја носи – Фејми Даут е светски наградуван професионалец зад камерите. Неговиот талент го препознаа светските фестивали, како

ИЛИНА АРСОВА, ХЕРОИНАТА ШТО ГИ ИСКАЧИ СЕДУМТЕ СВЕТСКИ ВРВОВИ: „СОНУВАМ ЗА ИДНИТЕ СВЕТСКИ ВРВОВИ ВО СЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ“

Илина Арсова е македонската планинарка што, во буквална смисла на зборот, била најблиску до сонцето искачувајќи ги седумте највисоки врвови на седумте континенти. За својот подвиг, таа ја доби наградата „13 Ноември“ во категоријата Спорт. Во новото видео на Халкбанк таа зборува за мотивот