/

Смешна анегдота за домородецот и првите луѓе на Месечина

На 20 јули 1969 година Нил Армстронг и Баз Олдрин слетуваат на површината на Месечината. Неколку месеци пред тоа, атронаутите од Аполо 11 се подготвуваат за ова експедиција во една одалечена пустина во западниот дел на САД, која наликувала на површината на