Како треба да изгледа еден џентлмен – совети од експертот за протокол Лукреција Маљковиќ Атанасовска (ВИДЕО)

Многупати сме се прашале во животот, што да носам на овој настан? Како да се облечам денеска? Дали да носам одело со вратоврска или смокинг со машна? Што ќе каже тоа за мене? Ова се многу сериозни прашања кои треба да им

Што се прави во петок?!

Петок е денот кога ни завршува работната недела и почнува викендот. Денот кој ги спојува бизнисот и уживањето. Денеска денот по правила на нештатат треба да ви биде лесен и едноставен, без премногу обврски околу работата. Треба да бидете опуштени, да уживате

Јован Деспотовски: Посвојувањето на дете е врв на човечката доблест (ВИДЕО)

Имавме шанса да зборуваме со Јован Деспотовски, директор на Дирекцијата за технолошко-индустриски развојни зони (ТИРЗ) на многу теми. Исклучителен џентлмен, со големи манири. Ужива да чита New York Times со добар коњак. Според него џентлмен е уживање во убавините на животот, добрите