КАТАРИНА ГЕОРГИЕВСКА, ПРЕТПРИЕМАЧКА: „ЗА 10 ГОДИНИ, СИТЕ ЌЕ МОЖАТ ДА УЖИВААТ ВО СРЕЌНИОТ ЖИВОТ И РУРАЛНИОТ ТУРИЗАМ“

Катарина Ката Георгиевска е сопственичка на „Ранчо и Ванчо на Ката“, место за кое многумина велат дека е мал рај на земјата. Во новото видео на Халкбанк ја сведочиме нејзината инспиративна приказна, за тоа како една стара селска куќа од почетокот на минатиот век

АЛЕКСАНДРА БЛАЖЕВСКА, ИНСПИРАТИВНА НАСТАВНИЧКА: „ЗА 10 ГОДИНИ, СИТЕ ЌЕ УЧИМЕ ОД СЕГАШНИТЕ МАЛИ НАУЧНИЦИ“

Новиот херој во видеото на Халкбанк е Александра Блажевска, наставничката по хемија и природни науки во ООУ „Јан Амос Коменски“. Таа од сѐ срце ја раскажува приказната за светлоста во нејзината професија – едукација на малите љубопитни научници. Преку невообичаени експерименти на