ИЛИНА АРСОВА, ХЕРОИНАТА ШТО ГИ ИСКАЧИ СЕДУМТЕ СВЕТСКИ ВРВОВИ: „СОНУВАМ ЗА ИДНИТЕ СВЕТСКИ ВРВОВИ ВО СЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ“

Илина Арсова е македонската планинарка што, во буквална смисла на зборот, била најблиску до сонцето искачувајќи ги седумте највисоки врвови на седумте континенти. За својот подвиг, таа ја доби наградата „13 Ноември“ во категоријата Спорт. Во новото видео на Халкбанк таа зборува за мотивот