Колку знаете за здравата исхрана?

Светската дебелина речиси тројно е зголемена од 1975 година, а со тоа порасна и појавата на срцевите заболувања, ракот и дијабетесот. Државите имаат развиено упатства за исхрана, прилагодени на локалните состојби со храна и нивното население, за да обезбедат совети за здрава