АЛЕКСАНДРА БЛАЖЕВСКА, ИНСПИРАТИВНА НАСТАВНИЧКА: „ЗА 10 ГОДИНИ, СИТЕ ЌЕ УЧИМЕ ОД СЕГАШНИТЕ МАЛИ НАУЧНИЦИ“

Новиот херој во видеото на Халкбанк е Александра Блажевска, наставничката по хемија и природни науки во ООУ „Јан Амос Коменски“. Таа од сѐ срце ја раскажува приказната за светлоста во нејзината професија – едукација на малите љубопитни научници. Преку невообичаени експерименти на