Апликацијата Angry Birds 2 сега е достапна во AppGallery

Мобилната апликација Angry Birds, која е преземена повеќе од 4,5 милијарди пати ширум светот, сега е достапна во AppGallery за да им даде можност на растечките корисници на Huawei да уживаат во популарната игра. Angry Birds е широко признаена како игра што

Започна глобалниот натпревар Huawei Next Design Awards 2021, дефинирајќи ја естетиката на иднината

На овогодинешното издание на натпреварот ќе бидат доделени награди во вкупна вредност од 200.000 американски долари Глобалните Huawei Next Design Awards официјално започнаа на 31 мај, предизвикувајќи ја глобалната заедница на визуелни уметници и дизајнери да ја покажат и споделат својата креативност. Домаќин на натпреварот