Клаудио Раниери порачува – “Престани да пушиш кога ќе посакаш, само треба да се обидеш”

Со помош на центарот за одвикнување од пушењето, пушачите имаат 3 пати поголеми шанси да успеат.  Поранешниот фудбалер и познат италијански тренер Клаудио Раниери спонтано се најде во улога на мотиватор во кампањата за сајтот Cigaretteless.it со порака „На сите ни е потребен некој

Дали знаете кој е главниот проблем кај пушењето?

Речиси секој, и пушачите и непушачите знаат колку пушењето е штетно по здравјето. Но, всушност вистинското прашање е дали точно знаеме кој е главниот проблем кај пушењето цигари и што создава најмногу штета? Науката докажува дека тоа е чадот од тутунот кој се создава при процесот на согорување