Како да го зајакнете имунитетот за само 15 секунди

Професорот Серегј Бубновскиј, познат руски експерт за кинезитерапија, тврди дека постои многу едноставен метод за зајакнување на имунитетот.

Ова е неговата препорака: Секој ден во лаворче ставајте многу ладна вода, дури и замрзната, и во неа потопете ги стапалата околу 10 до 15 секунди. Потоа стапалата избришете ги со пешкир и на нив облечете дебели волнени чорапи. Повторувајте го тоа секоја вечер пред спиење.

Тој додаде дека, доколку веќе имате некој вирус, настинка или ве мачи кашлица, тогаш оваа метода треба да ја практикувате почесто – на секои четири часа. Вели дека нема ризик дека вашето здравје ќе се влоши поради студената вода, туку напротив, ќе ви биде подобро.

ФОТО: FreePik