Македонските мажи со стил добија нова ексклузивна продавница (ФОТО)

Dan John е италијански бренд кој за кратко време прерасна во глоаблен синоним за модерните мажи. Овој бренд на мажите им нуди спој на елеганција и стил, со одлични цени. Денеска за прв пат го имаме во нашата држава во новоотворениот Ист

ВЕНЕЦИСКОТО CAFFÈ FLORIAN – ЗА ПОТПОЛНО УЖИВАЊЕ ВО „ЛОВОТ“ НА ЗАДОВОЛСТВАТА (I дел)

Венецијааа… Во стариот град што асоцира на романтика, предизвикува мечтателност, поетско настроение, кој придонесува за инакво чувство, како да живеете во минатото, стотици години наназад, одвреме-навреме можете да чуете силен одек на дијалектен италијански, односно венециски – Venesiaaa… Venexiaaa… Гласот на гондолиерите

Ист Гејт Мол денеска ги отвора вратите, изграден во рекорден рок за 26 месеци

Во предвечерјето на официјалното отворање, во свечена есенска атмосфера се оддржа средба за закупците, соработниците и партнерите на Ист Гејт Мол. На присутните топло добредојде им посака инвеститорот на проектот. На средбата инвеститорот искажа голема благодарност на сите учесници во процесот, кој

Појадувајте надвор од канцеларијата поради една причина

Поради среќа. Така вработениот станува посреќен и попродуктивен и затоа паузата за појадок игра голема улога… Истражувањата покажуваат дека опаѓа бројот на луѓе кои користат пауза за појадок со што го загрозуваат своето здравје. Наместо да станат од столот, да излезат од

Топ иновација, аларм за будење кој го подготвува и вашето прво кафе

Оној период кога треба да станете од спиење и да го направите првото кафе за многумина е ранлив период од денот. Благодарение на магичната технологија, овој период од денот може да се избрише засекогаш со најновиот будилник часовник кој покрај тоа што

Како изгледаат Бред Пит и Џими Фалон во улогата на џентлмени (ВИДЕО)

Се повеќе актери се во препознатлива улога на џентлмени. Ретко кој од нив го живее вистински животот така. Да се биде џентлмен е одлика на најголемите. Еден од најголемите мангупи во светот Бред Пит и водителот Џими Фалон, ни покажаа супер интересно

Вашиот стил на облекување може да биде клуч за успех

Еден од најмоќните и влијателни совети кои некогаш сум ги добил во својата кариера е секојдневната практика на вашето работно место како да сте на интервју. Без разлика дали ви се допаѓа или не, вие повторно сте оценети од целиот тим околу вас. Со

Како да се однесувате кога ќе се сретнете со директорот во лифт?

Незгодни ситуации кои не би сакале на никој да ни се случат. Едноставно нема полошо. Поранешниот директор, или колега со кој не зборите, до вашиот директор во лифт. Доколку се случи тоа си поставувате сигурно неколку прашања, дали да молчите или да

ТАТКОВСТВОТО КАКО ЏЕНТЛМЕНСКИ ОДНОС МЕЃУ ДЕЦАТА И МАЖОТ РОДИТЕЛ (II дел)

Особено важна е и вербалната комуникација, нејзината експресија, како впрочем и останатото. Следете ги упатствата, инструкциите на педагозите, психолозите – во комуникацијата со детето бидете по малку строги, но праведни, без омаловажување и контрола. И пренебрегнување исто така. Детето учете го дека човештината, хуманоста е одлика

10 џентлменски заповеди: Kако треба да се однесувате спрема жената

Постои голема разлика помеѓу обичен маж и маж кој се вметнува во категоријата џентлмени. Прочитајте ги овие 10 џентлменски заповеди за тоа како треба да се однесувате спрема жените и видете дали спаѓате во оваа група. Биди џентлмен – покажи ги твоите

1 2 3 7