Сезона на ајвар: Причини зошто да го конзумирате почесто

Црвената пиперка е многу корисна за зачувување на видот и во борбата против разни видови инфекции. Го зголемува имунитетот и го намалува ризикот од рак и го храни нервниот систем. Од големо значење е што има и антидепресивно дејство, го стимулира варењето