Додатоци во исхраната може да направат повеќе штета одошто корист

Научниците се повеќе се убедени дека земањето витамини нема никакво влијание во спречување на смрт или болест кај општата популација, а неодамнешните истражувања покажаа дека вишок на антиоксиданти го зголемува ризикот од рак. Во многу случаи, земањето големи количини во форма на